Wij zijn bereikbaar op: 0646 762 696 | info@benvbouwmeesters.nl
Architect woning | Uw droom is onze passie | B&V Bouwmeesters

Architect woning

Een moderne architect woning laten bouwen? Vaak zijn de mogelijkheden, naast de vele regeltjes, alsnog eindeloos. B&V bouwmeesters is een jong en modern ontwerp en adviesbureau. Hierbij is ons streven om gezamenlijk met de klant tot een optimaal plan te komen.

Omgevingsvergunning (in de volksmond bouwvergunning)

Voor (ver)bouwen is meestal een omgevingsvergunning  voor bouwen nodig. Maar voor sommige aanbouwen, dakkapellen of bijgebouwen zoals een schuur, berging, erker, serre of andere aanbouwen niet altijd.
Wilt u zeker weten of u een omgevingsvergunning nodig heeft? Om nare verrassingen zoals een bouwstop of het moeten afbreken van het object voorkomen. Informeer dan vrijblijvend bij B&V Bouwmeesters naar de mogelijkheden om uw wensen / bouwplannen te realseren.

Vergunningsvrij bouwen?

Of uw specifieke bouwplan vergunningsvrij uitgevoerd kan worden, is van verschillende zaken afhankelijk. B&V Bouwmeesters heeft uitgebreide ervaringen met de WABO en het BOR (de wettelijke normen waarin de mogelijkheden staat beschreven) en bekijkt graag samen met u wat de mogelijkheden en voorwaarden zijn.

Wanneer u zonder Omgevingsvergunning mag bouwen, dan heeft dat verschillende voordelen:

  • Direct beginnen met bouwen;
  • Uw bouwplan wordt niet gepubliceerd;
  • Geen vertragingen en kosten door gemeentelijke procedures;
  • Soms hoeft u zichniet te houden aan het bestemmingsplan waardoor andere oplossingen mogelijk kunen zijn;
  • Het hoeft niet voldoen aan de eisen van de Welstandscommissie
  • En tenslotte u hoeft geen legeskosten te betalen.

Misverstand : voor vergunningsvrije bouwwerken gelden geen regels

Doordat er voor vergunningsvrije bouwwerken geen vergunning nodig is denkt men vaak dat er ook geen regels gelden. Echter ook bij vergunningsvrij bouwen moet u wel blijven voldoen aan de regels uit het Bouwbesluit 2012 en het burenrecht uit het Burgerlijk Wetboek.
Wij raden u dan ook altijd aan om een vergunningsvrije check uit te laten voeren zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Er kunnen namelijk gevolgen optreden als u dit niet vooraf controleer, zoals dat er wel een vergunning nodig is of dat het plan niet gerealiseerd mocht worden met alle vervelende gevolgen vandien (in het uiterste geval het slopen van uw bouwwerken).
Mocht u hierover advies willen, neem dan contact met ons op via de telefoon of per e-mail.

Copyright © B&V Bouwmeesters 2023 - Gerealiseerd door ACF Bentveld Webs & Apps