Bouwkundig tekenwerk | stap 2 in het bouwproces

Heeft u bouwplannen maar nog geen bouwtekening voor een bouwvergunning? Of wilt u bouwen maar is alles nog niet volledig uitgezocht en uitgetekend en wilt u wel graag zonder vertragingen aan de slag? Wij kunnen op het gebied van bouwkundig tekenwerk alles volledig voor u verzorgen.

Of het gaat om het verkrijgen van vergunningen of het realiseren van werktekeningen zodat u als particulier of aannemer zo aan de slag kunt, wij werken al ons tekenwerk ver boven gemiddeld uit.
Dit heeft voor u als voordeel dat er geen onverwachte verrassingen in vervolgfases aan de orde komen en wij kunnen aanzienlijk efficiënter werken doordat we alles in één keer goed uitwerken.

Als voorbeeld noemen wij dan ook altijd de detaillering (uitwerking van bij elkaar komende punten als vloeren en muren bijvoorbeeld) bij de bouwvergunning. Doorgaans is het gebruikelijk om alleen datgene aan te leveren voor de vergunning die gevraagd wordt. Wij werken echter vaak meer details uit. Het voordeel aan onze kant is dat wij minder uren kwijt zijn aan het alsnog oplossen van details tijdens de bouw. Het voordeel tijdens het bouwproject is dat er tijdens dit project zeer weinig opgelost hoeft te worden en dat faalkosten en dergelijke omlaag gaan. Als voorbeeld noemen wij dan ook altijd dat het verschuiven van een lijn op papier veel minder uren en materiaal kost dan het verschuiven van de dragende balk tijdens de bouw waar die lijn dan misschien wel voor staat.

Kortom, door zeer complete en hoogwaardige tekeningen te leveren onderscheiden we ons in zowel kwaliteit als het aanzienlijk beperken van kosten voor onze opdrachtgevers!

Hoge kwaliteit

Bij ons staat een praktische uitwerking altijd voorop. Ons tekenwerk is niet gebaseerd op het gevraagde niveau bij een omgevingsvergunning maar wij schuren ten alle tijde al in de vergunning fase tegen werktekeningen aan. Hierdoor ontstaan geen verassingen en weet de aannemer altijd wat hij moeten bouwen waarbij ook met zeer praktische zaken rekening is gehouden. Denk bijvoorbeeld het uitzetten van metselwerk op lagen en koppenmaten. Hierdoor ontstaat een strakker resultaat.

Tevens kunnen wij hierdoor zeer eenvoudig de aannemer ondersteunen bij het controleren van de bestellingen zoals elementen (wanden), vloeren en daken. Doordat wij op de milimeter nauwkeurig werken kunnen we de werktekeningen van de leverancier clashen met onze tekeningen en hiermee fouten voorkomen.