Wij zijn bereikbaar op: 0646 762 696 | info@benvbouwmeesters.nl
Duurzaam | B&V Bouwmeesters

Duurzame bouw methodieken is B&V bouwmeesters niet onbekend

Boer ontwerp en advies levert in hoofdzaak werkzaamheden op de gebieden: Ontwerp, Bouwkundig tekenwerk, Bouwkundig advies en 3D Visualisaties.

In al deze fases integreren wij standaard, indien gewenst, duurzame maatregelen waarbij wij nadeken over de impact op de omgevings, het energie verbruik van zowel het gebouw als uw eigen energie verbruik en passen wij duurzame bouwmaterialen toe.
Mocht u op zoek zijn naar een partij ij die u kan ondersteunen op deze gebieden ger, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg en zullen u altijd van eerlijk advies voorzien.

Duurzaam bouwen is meer dan energiebesparing

Bij de ontwikkeling van gebouwen staat het respect voor mens en milieu voorop. Bij duurzaam bouwen gaat niet alleen over een laag energieverbruik. Maar ook over:

  • gebruik van duurzame materialen die rekening houden met het milieu en de gezondheid van bewoners en gebruikers;
  • een gezond binnenmilieu, bijvoorbeeld door goede ventilatie. Dit voorkomt vocht, schimmel en ophoping van schadelijke stoffen;
  • prettige en leefbare huizen, gebouwen, wijken en steden;
  • duurzaam slopen, om zo materialen die vrijkomen bij de sloop opnieuw te gebruiken (hergebruik);
  • verantwoord watergebruik;
  • voorkomen dat grondstoffen voor bouwmaterialen op raken.

Subsidies voor duurzaam (ver)bouwen

Duurzaam bouwen en duurzaam verbouwen draagt bij aan een gezonde woon- en werk-omgeving. De Rijksoverheid ondersteunt duurzaam bouwen daarom met subsidies. Enkele voorbeelden zijn:

Groenregeling: goedkope financiering voor duurzaam vastgoed;
NESK: voor energiezuinige scholen en kantoren;
MIA: belastingvoordeel voor duurzame bedrijfsinvesteringen.
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft meer informatie over regelingen en subsidies voor duurzaam bouwen.

Duurzaam verbouwen

Een verbouwing vormt een handig moment om energiebesparende maatregelen te nemen in uw huis. Denk bijvoorbeeld aan isolatieglas, spouwmuurisolatie en een HR-ketel. Er zijn subsidies voor aanpassingen waarmee u uw huis energiezuiniger maakt.

Copyright © B&V Bouwmeesters 2023 - Gerealiseerd door ACF Bentveld Webs & Apps